Sunday 23 September 2007

Result!

We tired Shep out.

It took two days of walking (or, in his case, running and jumping in heather and chasing little furry and feathered things), but he had trouble getting up the last stairs and fell asleep in the car. Very pleased with ourselves! And very tired.

Edit: pictures from the weekend.

Heather on Lammermuir Hills.

Shep at the cairn of Lammer Law.
Not a bad view for a little dog!

Old Almondell Bridge.

On a less satisfactory note, we have also learned how much of a scaredy-dog Shep really is. When he is worried and feels trapped, he reacts aggressively - he even nipped my friend. Trouble is, he is scared of everything new, which is pretty much everything. Thank goodness he learns so quickly, because we have a lot of work to do.

2 comments:

JH said...

Mietiskelin tätä tuossa töihin kävellessä. Kuinkahan syvään oppimiseen koirat pystyvät?

Siis tyyliin: tässä on uusi asia (kalju mies) -> olen peloissani -> näytän sen joskus oppimallani tavalla käymällä sen kimppuun -> kalju mies antaa kanaa -> Lindakin tykkää siitä -> ei se olekaan pelottava.

Tämä oppiminen koiralta ilmeisesti onnistuu yksilöstä riippuen, mutta Shepiltä kai raporteista päätelleen ihan hyvin. Mutta kun koiralle tulee vastaavia tilanteita vastaan vaikka useita päivässä, niin pystyykö se oppimaan tyyliin: tässä on uusi asia (jääkiekkomaila) -> vähän pelottaa -> mutta toisaalta, eihän aiemmin se kalju mies/ pyykinpesukone / huutava lapsi / tuuletin jota pelästyin ollut lopulta ollenkaan pelottava -> ei tätäkään tarvitse pelätä -> menen rauhallisesti tutustumaan -> no niin olin oikeassa, sekin antaa kanaa.

Ylipäätään, kun koira on tavannut jonkun uuden pelkäämänsä asian, ja oppinut pitämään siitä, muistaako se enää siinä vaiheessa, että se aluksi pelkäsi sitä? Jos ei muista, niin tuo jälkimmäinen oppiminenhan ei ole ainakaan tuolla mekanismilla mahdollista.

Kai tätäkin on tutkittu, mutta kunhan mietin kun ei ollut olennaisempaakaan mietittävää. Ehkä Linda raportoi meille Sheppin edistyksestä kunhan noita kokemuksia on tullut tarpeeksi.

Anonymous said...

Nice piccies!