Monday 24 March 2008

Puffi puff

Näin lopulta pikkuveljen lavalla eilen. Damn fine.
Seuraava tilaisuus: 2.4. Kuudes linja, Hki.

***

"- Katsos Momo, Beppo Kadunlakaisija joskus sanoi, - näin se on: usein edessä on hyvin pitkä katu. Sitä ajattelee: onpa tuo kamalan pitkä, ei tuota saa ikinä puhtaaksi.
Hän tuijotti hetken vaiti eteensä ja jatkoi sitten: - Ja niin sitä alkaa hosua. Ja sitten rupeaa hosumaan yhä enemmän. Vähän väliä vilkaisee eteenpäin, eikä se edessä oleva taival näytä yhtään lyhenentyvän. Ja sitten alkaa hädissään rehkiä entistä enemmän, ja lopuksi henki ei kulje enää eikä jaksa edes kättä nostaa. Ja siinä se katu on yhä vain edessä. Ei semmoisesta työstä mitään tule.
Hän mietti vähän aikaa. Sitten hän puhui taas: - Ei saa koskaan ajatella koko katua kerralla, käsitätkö? Täytyy ajatella vain seuraavaa askelta, seuraavaa henkäystä, seuraavaa luudanvetoa. Ja sitten taas seuraavaa.
Jälleen hän keskeytti ja mietti hetken, ennen kuin lisäsi: - Silloin siitä saa hyvän mielen; on tärkeää, että tekee työnsä kunnolla. Ja niin sen on käytävä.
Ja pidettyään taas pitkän tauon Beppo jatkoi: - Yks kaks huomaakin, että on askel askeleelta lakaissut koko kadun. Se on käynyt aivan huomaamatta eikä ole ottanut ollenkaan hengen päälle. Hän nyökkäsi itsekseen ja lisäsi viimeiseksi: - Se on tärkeää."

Michael Ende: Momo

No comments: